Üdv nálunk, már vártunk!

Belelapozó Program

Ezt kell tudnod

2017-ben töltöttem fel az első gyógytorna videómat a Youtube-ra, 9 perc deréktorna címmel. Abban az évben kezdtem a mesterképzésem utolsó évét, és az volt az álmom, hogy megváltoztatom a gyógytornáról kialakult képet a videóim segítségével. Tudod az egyetemen a legfrissebb szakmai irányelvek szerint oktattak minket, engem pedig teljesen lenyűgözött a gondolat, hogy én is edukálhatnám az embereket. Felhívhatnám a figyelmet arra, hogy a jövő a prevencióban van. Hogy nem csak az gyógytornázhat, akinek konkrét panasza van. És persze megmutathatnám, hogy a gyógytorna sokkal színesebb és keményebb, mint azt a legtöbb ember (aki még nem volt gyógytornásznál) gondol róla.

És azt hiszem elértem a célomat, mert itt vagy! Szóval nézzük mivel készültem neked!

Gyógytorna videók

Ha csak pár perced van!

Videók

Térd technika

A térdkalács mögötti fájdalom a térd esetében igen gyakori, ez a ragasztási technika pedig klinikailag bizonyítottan képes csökkenteni a panaszokat. Mivel a térd panaszok hátterében sok más ok is állhat, mindenképpen érdemes ortopéd szakorvosi kivizsgálás segítségével meghatározni a panaszok okát, a terápia ebben az esetben lesz a legeredményesebb. 

Amennyiben még kivizsgálás alatt állsz váll panaszod miatt, de még nem tudod a pontos okot, ideiglenesen enyhítheted a fájdalmat ezzel a technikával. Hasznos lehet a váll gyulladásos megbetegedései és fájdalmai esetén. Vagy használhatod akár, panaszmentesen is az izmok funkciójának javítása érdekében, edzés közben. Mindig bőrre ragasztjuk!

Ha csak szeretnél egy kicsit fellélegezni, ez a technika hasznos lesz kismamaként. A kineziológiai tapasz segítségével meg tudjuk támasztani a terhes pocakot, ezzel enyhítjük a várandóssággal járó derékfájdalmat. Csökkentjük a szeméremcsont fellazulásával járó kellemetlen panaszokat. Nézd meg hogyan kell helyesen felragasztani a pocaktámaszt!

A kineziológiai tapaszt mi gyógytornászok nagyon szeretjük és széles körben használjuk is. A fájdalomcsillapító hatását több módon is kifejtheti, egyrészt bordázatából eredően növeli a vérkeringést azon a területen, ahol felhelyezésre kerül, illetve emellett állandó proprioceptív ingert is biztosít, ami szintén a fájdalomkapu zárásán keresztül fejti ki hatását. De használhatjuk fájdalomcsillapításon kívül korrekcióra is, hiszen megfeszítésétől függően munkára, vagy lazításra ösztönözhetjük vele az izmokat. A tape nem egy passzív megtámasztás, a legjobb eredményt akkor fejti ki, amikor mozogsz.

Váll technika

Kismama tape

Most keress egy csendes helyet, hozz egy pokrócot és gyújts meg egy gyertyát. Mit jelent az autogén relaxáció? 
A tested izmainak tudatosításával és elernyesztésével saját magad idézheted elő a relaxáló állapotot! Az AT csökkenti a szorongást, és a stresszt, javítja az alvás minőségét, fokozza az immunrendszer működését, csökkenti a magas vérnyomást. 

Autogén tréning

Ha picit jobban elmerülnél benne!

Videók

20 perc nyújtás

Nincs is jobb egy fárasztó és nehéz nap után, mint egy teljes test nyújtás. Ebben a videóban nem marad ki semmi, megnyújtjuk a nyakat, hátat, derekat, csípőt, lábakat, karokat. Felfrissülünk és ellazulunk.

Elhiszed, hogy 10 perc tornával lehet javítani a tartásodon? Tegyünk egy próbát, gyakorold ezt a videót naponta, és nézd meg mi változik!

Nincs más vágyad az egész napos ülőmunka után, mint egy lazító hátmasszázs? Próbáld ki ezt az SMR hengerrel végzett hát lazítást!

Ahonnan minden elindult, az első videó, amit készítettünk. Azóta nagy utat jártunk be minden szempontból. Én magabiztosabban beszélek a kamera előtt, a férjem fejlődött operatőrként, és a felvételek helyszíne is más. De enélkül a videó nélkül nem teljes ez a válogatás. 

10 perc a szép tartásért

SMR henger hát

Derék torna

Remélem sikerült úgy összeállítanom ezt az oldalt, hogy igazán hasznos és hiánypótló legyen számodra. Most már tudod mi rejtőzik a Testalbum ajtaja mögött, szóval gyere és válogass kedvedre a csomagjaink közül, és legyen részed még több fejlődésben velünk!
Szeretettel,


Záró gondolatok

✴︎A videóban és weblapon található információ nem minősül orvosi tanácsnak, diagnózisnak vagy kezelésnek. A tartalom célja, beleértve a szöveget, képet, videót, grafikát, az ismeretterjesztés, nem helyettesíti a személyes orvosi konzultációt.

Kövesd a fejezeteket Instagramon

@testalbumstudio