Üdv nálunk, már vártunk!

Regeneráció Program

Ezt kell tudnod

Amikor megszületett a fejemben az ötlet, hogy valami többet szeretnék adni az átlagos gyógytorna videóknál, akkor ez a csomag jelent meg előttem. Elképzeltelek téged, az életedet, a nehézségeket, amivel szembe kellett nézned, a vágyaidat, a testedhez fűződő viszonyodat, és ott volt előttem az a valami több. Mivel ezt a fejezetet kimondottan azoknak ajánlottam, akik már küzdöttek gerinc panasszal, lehet te magad is gyógytornáztál korábban most kérlek mégse erre számíts. Nem foglak eltiltani a sporttól, amit szeretsz csak mert az biztonságos, és nem fogom azt mondani, hogy barátkozz meg azzal, hogy mostantól picit kevesebbet tehetsz meg. Nem, ez nem ilyen utazás lesz, tele lemondással és kudarccal. Ez egy felfedezés lesz, egy tanulási folyamat, ahol megismered a testedet, annak a működését, majd csiszolgatjuk, javítgatjuk, elfogadjuk és megszeretjük azt. És miért ? Hogy a program végén elérjük azt a célt, amit megálmodtam, amivel többnek szántam ezt egy hétköznapi gyógytorna programnál. Mert itt a végén a Te célod fog megvalósulni, hogy arra használhasd a testedet újra, vagy akár először, amire igazán vágysz.Miért a regeneráció?

Mielőtt rögtön a közepébe csapnál, meg is állítanálak, mert nem a torna videókkal indulunk neki ennek az útnak. Kérlek kezd a “Mit tegyek ha fáj” című videóval, ebben átbeszéljük mit tehetsz otthon ha újra fájdalmad lenne, és mi az tünet, aminek a megjelenésével azonnal orvoshoz kell fordulnod. Ezek után nézd meg az Ergonómia videót. Tudom tudom te tornázni jöttél, de gondolj bele, hogy mi az a tevékenység, ami a leginkább kitölti a napodat, ugyanis a gerincedre ez lesz a legnagyobb hatással. Akár az irodában ülsz, akár egy babát emelgetsz, akár egész nap talpon vagy, érdemes átbeszélnünk milyen lehetőségeid vannak, hogy ezt a környezetet egészségesebbé tedd. 

Hogyan?

 Szőnyeg
Kislabda (helyettesíthető párnával)
Nagy labda (helyettesíthető karfa nélküli székkel, és egy puha párnával.
erősítő gumiszalag (erre is adok helyettesítő lehetőségeket) 

Minden videó elején elmondom pontosan mire fogjuk ezeket az eszközöket használni, és mivel tudod őket helyettesíteni, de azt azért hadd mondjam el, hogy a legeslegcsodálatosabb az lenne, ha nem helyettesítenéd őket. 

Mire lesz szükséged?

Kezdhetjük?

Videók

A videókat heti 3 alkalommal végezd, hétről-hétre haladva. Minden torna elején el fogom mondani, melyik feladatot mikor kell kerülni, de nem kell aggódnod ha emiatt valamit ki kell hagynod, mert úgy állítottam össze a feladatokat, hogy ez a célod elérésében nem jelent majd hátrányt.

Oktató videók

6 hetes
program

Adj időt magadnak, hiszen ha most ezt jól csináljuk hosszú időre megalapozhatjuk a testedhez fűződő viszonyodat. Lehet, hogy elsőre úgy tűnik, majd hogy nagyon messze a cél és nem is biztos, hogy elsőre sikerül. De, hogy hozzak egy klisét az út talán még fontosabb is mint a cél maga. Azt remélem, hogy éppen ezért az a több, amiről már beszéltem nem csak az elért célod lesz, hanem a fejezeten keresztül megismered a testedet, és megtanulsz bízni benne, szeretni őt. 

Záró gondolatok

Források

Balagué, Federico, et al. Non-specific low back pain. The Lancet 379.9814 (2012): 482-491. Level of evidence 1A
 Interventions for the Management of Acute and Chronic Low Back Pain: Revision 2021
  Low back pain: Early management of persistent non-specific low back pain. NICE guidelines [CG88], May 2009 Level of evidence 2C
Chris Maher, et al. Non-specific low back pain. The Lancet (2016). Level of evidence 1A
 https://www.physio-pedia.com/Non_Specific_Low_Back_Pain
 Huang R, Ning J, Chuter VH, et al. Exercise alone and exercise combined with education both prevent episodes of low back pain and related absenteeism: systematic review and network meta-analysis of randomised controlled trials (RCTs) aimed at preventing back pain. British Journal of Sports Medicine 2020;54:766-770.
 Steffens D, Maher CG, Pereira LSM, et al. Prevention of Low Back Pain: A Systematic Review and Meta-analysis. JAMA Intern Med. 2016;176(2):199–208. doi:10.1001/jamainternmed.2015.7431
 How To Sit At Your Desk Correctly. nhs.uk. (2019). 
 Wong AY, Chan TP, Chau AW, Cheung HT, Kwan KC, Lam AK, Wong PY, De Carvalho D. Do different sitting postures affect spinal biomechanics of asymptomatic individuals?. Gait & posture. 2019 Jan 1;67:230-5.
  Al-Otaibi ST. Prevention of occupational back pain. Journal of family & community medicine. 2015 May;22(2):73.

✴︎A videóban és weblapon található információ nem minősül orvosi tanácsnak, diagnózisnak vagy kezelésnek. A tartalom célja, beleértve a szöveget, képet, videót, grafikát, az ismeretterjesztés, nem helyettesíti a személyes orvosi konzultációt.

Veled tartok

Regeneráció hírfolyam

Most kezded a regeneráció videókat és szeretnéd, ha végig melletted lennék? Nincs más dolgod, mint feliratkozni az alábbi űrlap kitöltésével és érkezem is az email fiókodba!

Köszönöm, hogy feliratkoztál!Hamarosan érkezik hozzád az első emailem! Nincs más dolgod, mint ellenőrizni a Spam/Kéretlen levelek mappát is, ha nem találod.

Dóra

Nagyon szuper és hatékony,nem beszélve a kedvességedről. Az maga egy terápia. Nagyon szépen köszönöm! Minden nap jobban érzem magam ettől a tornátòl!

Edina

Köszönöm, hogy veszed a fáradtságot értünk, és ennyi munkát belefektetsz a jó közérzetünkért!Külön köszönet a segítő precíz pontos magyarázatokért.
Köszönet mindenért, amit értünk teszel!

Ildikó

Mindenkinek szeretettel ajánlom Timi gyakorlatait, akik meg akarják őrizni mozgástartományukat, vagy javítani szeretnének azon. Nagyon kedves, nagyon profi, nekem minden alkalommal új hátat csinál.

Mariann

Nagyon-nagyon köszönöm Timi a feladatokat! Kisbabával vagyok itthon és éjjel nem tudtam aludni, annyira fájt a hátam. EGY!!!! alkalom után sokkal jobb lett! 

Kövesd a fejezeteket Instagramon

@testalbumstudio