Üdv nálunk, már vártunk!

Tudatosság Program

Ezt kell tudnod

Tudod én feltétel nélkül hiszek abban, hogy a jövőben nem gyógyítani hanem megelőzni fogjuk a betegségeket, viszont azt nem hiszem hanem egyenesen tudom, hogy ehhez te kellesz. Sokszor fogod még tőlem hallani, hogy mekkora szerepet töltesz be te magad az egészséged alakulásában. Hogy a tested mozgásának, sémáinak megismerése révén egy lépéssel hamarabb tudatosul benned, ha valami félresiklani látszik, és ennek köszönhetően vissza tudod kormányozni azt, mielőtt még baj lenne. 

Azért neveztem el ezt a csomagot tudatosságnak, mert szeretném ha ez a szó lebegne a szemed előtt végig. 4 héten keresztül fogunk együtt gyakorolni, fejlődni és erősödni, de a hónap végén azon kívül, hogy gyönyörű tartásod és tónusos izmaid lesznek még valaminek a birtokában leszel. Az pedig a gerinced (és ezáltal a tested) ezen fejezetének, tudatos ismerete. És miért fontos ez? Mert olyan lehetőségeket nyit meg előtted, amikről eddig nem is tudtál. Ha ez az első alkalom amikor velem tornázol, garantálom hogy lesz egy wow élményed azzal kapcsolatban hogy egy apró mozdulat mekkora energiákat mozgat meg, ha azt úgy végezzük, hogy figyeljük a visszajelzéseket, koncentrálunk, tudatosítunk. 


Miért a tudatosság?

Tudom, most nem azért vagy itt, mert bármi is fájna, de mégis azt tanácsolom hogy kezd a Mit tegyek ha fáj című videóval. Ebből megtanulhatod mik azok a jelzések a testedtől, amik azonnali orvosi beavatkozásért kiáltanak, és mik azok amik nem. Hogy mit tehetsz otthon ha fájdalmad alakulna ki, és mire érdemes figyelmet fordítanod, hogy ezt elkerüld. Persze bármikor előveheted a videót, de hidd el jobb tiszta fejjel átfutani és nem akkor amikor a szükség hajt hozzá. 
A csomagban találsz egy Ergonómia nevű videót is, ezzel folytasd. Itt azokat a lehetőségeket beszéljük végig, amik a mindennapjaidba beépíthető apró változásokkal segítik a gerinced egészségét. 

 

Hogyan?

 Szőnyeg
Kislabda (helyettesíthető párnával)
Nagy labda (helyettesíthető karfa nélküli székkel, és egy puha párnával.
erősítő gumiszalag (erre is adok helyettesítő lehetőségeket) 
jóga tégla (helyettesíthető törölközővel)

Minden videó elején elmondom pontosan mire fogjuk ezeket az eszközöket használni, és mivel tudod őket helyettesíteni, de azt azért hadd mondjam el, hogy a legeslegcsodálatosabb az lenne, ha nem helyettesítenéd őket. 

Mire lesz szükséged?

Kezdhetjük?

Videók

A videókat heti 3 alkalommal végezd el, sorban haladva. A fájdalom egyik feladatnak sem célja, így ha azt tapasztalod valamelyik feladat kellemetlen, kérlek azt hagyd ki. Vigyázz, olyan helyeken is izmokat fogsz érezni, amiknek még a létezéséről sem tudtál!

Oktató videók

4 hetes
program

 Légy türelmes magaddal és kérlek tekints erre az egy hónapra szeretettel, nem csak a tested hanem ezáltal magad felé is. A végére jöjjön egy klisé, nem azért mozgunk mert szükség van rá, hanem azért mert lehetőségünk, és ez az amit néhányan csak akkor ismernek fel, amikor már késő, te már felismerted, ezért legyél magadra büszke. 

Záró gondolatok

Források

 Huang R, Ning J, Chuter VH, et alExercise alone and exercise combined with education both prevent episodes of low back pain and related absenteeism: systematic review and network meta-analysis of randomised controlled trials (RCTs) aimed at preventing back painBritish Journal of Sports Medicine 2020;54:766-770.
2. Steffens D, Maher CG, Pereira LSM, et al. Prevention of Low Back Pain: A Systematic Review and Meta-analysis. JAMA Intern Med. 2016;176(2):199–208. doi:10.1001/jamainternmed.2015.7431
 3. How To Sit At Your Desk Correctly. nhs.uk. (2019). Available from https://www.nhs.uk/live-well/healthy-body/how-to-sit-correctly/?tabname=head [last accessed 11/11/2020].
4. Wong AY, Chan TP, Chau AW, Cheung HT, Kwan KC, Lam AK, Wong PY, De Carvalho D. Do different sitting postures affect spinal biomechanics of asymptomatic individuals?. Gait & posture. 2019 Jan 1;67:230-5.
5. Al-Otaibi ST. Prevention of occupational back pain. Journal of family & community medicine. 2015 May;22(2):73.

✴︎A videóban és weblapon található információ nem minősül orvosi tanácsnak, diagnózisnak vagy kezelésnek. A tartalom célja, beleértve a szöveget, képet, videót, grafikát, az ismeretterjesztés, nem helyettesíti a személyes orvosi konzultációt.

Veled tartok

Tudatosság hírfolyam

Most kezded a tudatosság videókat és szeretnéd, ha végig melletted lennék? Nincs más dolgod, mint feliratkozni az alábbi űrlap kitöltésével és érkezem is az email fiókodba!

Köszönöm, hogy feliratkoztál! Hamarosan érkezik Neked az első email, kérlek mindenképp ellenőrizd a Spam/Kéretlen levél mappákat is!

Dóra

Nagyon szuper és hatékony,nem beszélve a kedvességedről. Az maga egy terápia. Nagyon szépen köszönöm! Minden nap jobban érzem magam ettől a tornátòl!

Edina

Köszönöm, hogy veszed a fáradtságot értünk, és ennyi munkát belefektetsz a jó közérzetünkért!Külön köszönet a segítő precíz pontos magyarázatokért.
Köszönet mindenért, amit értünk teszel!

Ildikó

Mindenkinek szeretettel ajánlom Timi gyakorlatait, akik meg akarják őrizni mozgástartományukat, vagy javítani szeretnének azon. Nagyon kedves, nagyon profi, nekem minden alkalommal új hátat csinál.

Mariann

Nagyon-nagyon köszönöm Timi a feladatokat! Kisbabával vagyok itthon és éjjel nem tudtam aludni, annyira fájt a hátam. EGY!!!! alkalom után sokkal jobb lett! 

Kövesd a fejezeteket Instagramon

@testalbumstudio