Az album

Kókuszgolyó egészségesen

Egészséges kókuszgolyó

Így készíts egészséges zab kókuszgolyókat percek alatt

Amikor nassolásra kerül a sor, az egészség szó nem az első dolog, ami eszünkbe jut. Pedig ezeknél a kisebb étkezéseknél is van lehetőség, egészségesebb, kevesebb hozzáadott cukrot és zsiradékot tartalmazó finomságokat fogyasztani. Ez az egészséges kókuszgolyó recept tökéletes példa erre, nem csak hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de magas rost tartalma miatt kisebb mennyiségben is telítő.

Nem fogok hazudni, az egészséges sütemények íze más, mint a hagyományos recepteké, finomak-finomak persze, de sosem lesz pont olyan íze, mint nagymamád kókuszgolyójának. Viszont amikor az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás mezejére lépsz, szembesülsz majd azzal a felismeréssel, hogy az étkezéseink elsődleges célja az energiaraktárak feltöltése és a megfelelő tápanyagok szervezetbe juttatása. Emelett csak hab a tortán, hogy ennél a kókuszgolyónál még az ízek is élvezetesek.

Hogyan készül?

Kókuszgolyó recept

Mikor érdemes fogyasztani?

Figyelem ez a kókuszgolyó recept nem csak akkor fog szép lassan becsusszanni a kedvenc receptjeid közé, ha éppen fogyni szeretnél. Mivel nagyon magas a rost tartalma, így segítheti az emésztés, és a székrekedés megelőzésében is hasznos. A hagyományos kókuszgolyóval szemben pedig lassabban szívódik fel, és nem okoz nagy vércukorszint emelkedést, ami inzulinrezisztencia esetén is igen fontos.

Megnézed én hogy készítem a kókoszgolyót? Kattints a képre!

Instagram videó, kókuszgolyó

Táplálkozás a Testalbummal?

Tudtad, hogy a Testalbumnál már az egészséges táplálkozás is szerepet kapott? Kriván-Nagy Vanda dietetikus segítségével állítottuk össze a Ciklus csomagok étrendi ajánlásait és mozaik étrendjeit. A segítségünkkel megtanulhatsz a ciklusodnak megfelelően táplálkozni, gyere és less bele!

Comments will load here

Be the first to comment

Your Comment Form loads here

Kövesd a fejezeteket Instagramon

@testalbumstudio