Egészséges zserbó recept

Így készül az egészséges Zserbó

A karácsony szerintem sokunknak egyenlő a bejglivel, mézeskaláccsal, linzerrel, kókuszossal, na és persze az örök klasszikussal a zserbóval. Ha azt mondom, hogy ez az egészséges zserbó recept nem tartalmaz sem cukrot, sem lisztet, sem tojást, sem tejet, nem kell sütni, pillanatok alatt összeállítható és ízre szinte teljesen ugyanolyan, mint a klasszikus verzió, szerintem nem hinnél nekem, szóval inkább próbáld ki.

Hozzávalók

  • 350 g cukrozatlan örőlt dió
  • 250 g magozott datolya
  • 180 g natúr pisztácia
  • 5 ek cukormentes baracklekvár
  • 200 g 70%-os étcsokoládé
  • 1 ek kókuszzsír

Hogyan készül?

A datolyát és a pisztáciát egy robotgép segítségével felaprítjuk. A diót összeforgatjuk a lekvárral, majd összedolgozzuk a datolyás pisztációval. Egy sütőpapírral kibélelt formába adagaljuk, majd előbb kanállal, majd egy pohár segítségével egyenletesen lenyomkodjuk, és egy órára hűtőbe tesszük. Addig vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a kókuszzsír segítségével, majd ezt egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt tésztán. Egy éjszakára hidegre tesszük, majd egy éles késsel felszeleteljük.

Megnézed én hogy készítem az Egészséges zserbó receptjét? Kattints a képre!

Táplálkozás a Testalbummal?

Tudtad, hogy a Testalbumnál már az egészséges táplálkozás is szerepet kapott? Kriván-Nagy Vanda dietetikus segítségével állítottuk össze a Ciklus csomagok étrendi ajánlásait és mozaik étrendjeit. A segítségünkkel megtanulhatsz a ciklusodnak megfelelően táplálkozni, gyere és less bele!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövesd a fejezeteket Instagramon

@testalbumstudio